Marta Jovanović

#martajovanovic & #o3onegallery a #lovestory

#karantin je vreme za snove i planove ali i za #sećanja. #O3onegallery mi je dao prvu priliku da izlažem u Srbiji davne 2006 godine. #izložba 1059 bila je inspirasana stihovima mračne i moćne Emili Dikinson i dok je ona pisala o smrti, ja sam se kao umetnica rodila u Beogradu, u O3oneu na Andrićevom Vencu.

2006_1059_BILBORD
2006_1059_OPENING
2007_NOWONDERLAND_DIVNA_by_NEBOJSA_BABIC
2006_1059_INSTALACIJA

Kroz instalaciju #nowonderland igrali smo se 2007 godine Alise u zemlji čuda u prostoru koji se tada zvao Hotel O3one i njegova 3 sprata ispunili smo raznim magijama, tunelima i živim zečevima. Instalacijom je dominirao portret meni najvažnije osobe na svetu – moje bake Divne koju je maestralno fotografisao @nebojsa_babic_photography. Tom saradnjom se rodio projekat #fuckartletsdance koji je trajao godinama i obišao razne neke gradove: Rim, Vašington, Njujork i Napulj u vidu performansa, instalacija i izlozbi. O3one je bio #homerun na projektu Shoot me! 2010 godine gde smo zajedno sa @dmataruga i @mademoisellerouge pretvorili publiku u balerine i baletane koje sam ovekovečila na fotografijama.

 

@o3one_gallery je mesto gde je nastao moj možda najambiciozniji projekat do sada: #motherhood. #performans za malobrojnu publiku u galeriji koja je tada bila u Uzun Mirkovoj ulici i našao se u dokumentarnom filmu #bornjustnow američkog režisera @robert.adanto, kamera fantastični @lazar_bogdanovic_dp. Nisam postala majka u biološkom smislu ali moja deca su svi moji radovi i O3one je definitivno drugi roditelj nekih od najznačajnijih i ove godine slavimo 14 godina zajedno! #srećnagodišnjicaljubavimoja

2007_NOWONDERLAND_VIDEO_INSTALACIJA
2010_SHOOTME_BEHIND_THE_SCENES
2016_MOTHERHOOD_BY_JAN_EUGSTER copy
2016_MOTHERHOOD_PHOTO_JAN_EUGSTER