Aleksa Gajić

”Heroj je neko ko je istinski udubljen u svoju problematiku, i vidi se da je u toj avanturi daleko odmakao. Nema veze čime se bavi, umetnošću, sportom, naukom, kulinarstvom…”

Šta te drive-uje?
Teško je reći. Mislim da sam čovek kompromisa, i kao takav najbolje funkcionišem kad mi se u radnom danu fino iskombinuje i ono što moram, i ono što želim.

Čime se jos baviš?
Mislim za sebe da sam neka vrsta renesansnog umetnika, ko dovoljno otvori vrata jedne grane umetnosti, dobiće neophodnu sigurnost da se oproba i u drugim granama. Privlači me izazov, i novi poslovi. Volim i da pišem, i da zasviram kada, i da se bavim baštom, i da šetam i razmišljam.

Za Baneta 2
Zmaj for Maghen1web
29

Šta treba jedan umetnik da poseduje, osobine i veštine?
Svakako otvorenost duha, samokritičnost, viziju, i naravno punu kofu živaca i strpljenja da tu svoju veštinu bruši do iznemoglosti.

Kritika? Ko i šta može da utiče na tvoj rad?…plasman rada?
Nemam ništa protiv kritike. Interesantno mi je da vidim kako ta moja dela neko drugi doživljava. Makar bile i loše, treba biti svestan i tog aspekta svog dela. Na kraju svaki novčić ima dve strane. Razni su uticaji mogući, i svoju radoznalost i otvorenost baš iz tog razloga razvijam – da bi naišao na što više uticaja. O plasmanu najmanje razmišljam, lenj sam za te stvari i predstavlja mi veliki problem da se namećem. Ali pozive ne odbijam.

Ko je tvoj super heroj? Ko su današnji super heroji?
Neko ko je istinski udubljen u svoju problematiku, i vidi se da je u toj avanturi daleko odmakao. Nema veze čime se bavi, umetnošću, sportom, naukom, kulinarstvom…

Za SKC
_MG_9021a
Najava-za-Kragujevac

Šta je za tebe izolacija?
Izolacija bi trebalo da je sastavni deo naših života. Treba primati, treba davati, ali izmedju toga treba se osamiti i iskontemplirati sve te inpute i artikulisati ih u svoje delo. Osluškivanje unutrašnjeg glasa je jako važno, a to se može samo u trenucima izolovanosti i osamljenosti.

Šta dobro može da se izrodi iz ove situacije?
Još uvek mi nije zaista jasno šta se dešava. Mnogo je kontradiktornih informacija. Samim tim ne znam ni šta dobro ni šta loše može da proizidje iz svega ovoga.

Da li imaš TV u kući?
Da. Istina uglavnom je ugašen.

Da li slušas radio?
Da. Ponekad. Nekad slušam razne govorancije, nekad svoje plej liste, nekad radio.

Bicikl ili pesak?
Uh, ni jedno ni drugo. Ja sam čovek šume, prirode, planine, i dugih šetnji.

Da li si vegan, vegetarijanac?
Umeren. Nisam izbacio meso iz kuhinje, ali često samo malo ili u tragovima.

Pivo ili vino?
Svejedno. Šta piju ostali to pijem i ja. Nemam neki poseban stav. To je stav koji imam prema mnogo stvari. Ne vezujem se, već puštam da me situacija odnese. Na putovanjima volim da probam regionalne specijalitete i pića.

20200325_045306
Fleau tribute copy
20200325_045225

Da li recikliraš?
Na žalost ne.

Knjiga/ Film?
Svakako. Kao što rekoh input je neophodan da bi se napravio neki uticaj i ideja.

A muzika…?
Nekad ne mogu da prestanem da je slušam, a nekad danima volim samo tišinu da slušam.

Preporuči neki sajt/portal/aplikaciju…
Pinterest. Obožavam ga. Beskrajan izvor inspiracije za bukvalno sve što mi je ikad palo na pamet da bi moglo da postoji.