Projekat O3ONE i Дорћол Platz sa objavljuju rezultate konkursa “U susret novom” za izlaganje u 2022. godini.

Na konkurs je prijavljen veliki broj likovnih i primenjenih umetnika svih generacija iz oblasti savremene vizuelne umetnosti.

Umetnički savet galerije, koji čine: Nebojša Babić, Vesna Orović, TKV, Nikola Krivokapić i Uroš Štrboja odabrao je dvanaest projekata. Autori koji će imati priliku da realizuju samostalne izložbe u galeriji O3ONE u prostoru Дорћол Platza tokom 2022.godine su: Mihailo Karanović, Ivana Kalina, Luka Trajković, Sofija Bulog, Miona Marta Marković, Mateo Delalle, Stefan Krunić, Jeane Veallin, Andreja Vasiljević, Nora Mesaroš, Ksenija ćuk, Nikola Milenov I Petar Vuković.

Kako je na kokurs prijavljen veliki broj radova izuzetnog kvaliteta odlučeno je da se realizuju grupna izlozba pojedinih projekata sa konkursa. Odabrani autori za grupnu izložbu su: Jovana Višnjić, Marija Maša Jovanović, Stevan Bozanović, Renata Cvetković, Nataša Janković, Sara Ivanović I Maja Ivanović.

Savet će blagovremeno kontakrirati pobednika kao i autore izabranih predloga u cilju daljeg usaglašavanja i realizacije izložbi.