Marko Stević je društveni i urbani fotograf čija je omiljena oblast dokumentarna fotografija, portret i arhitektura. Rođen je 1986. godine u Lozani, Švajcarska, gde i živi. Profesionalno se izražava više od 10 godina, tokom kojih je oštrim okom gledao širom sveta i naše društvo.

Njegovi radovi su više puta izlagani u Lozani, u galerijama, javnim prostorima i u toku Noći Muzeja. Neke od njegovih fotografija su deo kolekcija Istorijskog muzeja u Lozani, kao i Švajcarskog nacionalnog muzeja u Cirihu.

Za svoju prvu izložbu u Srbiji, u Galeriji O3ONE na Dorćol Platz-u, poziva vas na retrospektivu svog rada i predstavlja tri projekta.

“Ironija” je kombinacija fotografija napravljenih između 2010. i 2019. godine širom sveta. Prolazeći kroz Srbiju, Englesku, Japan ili Kinu, on se je ironično, duhovito i kritički osvrnuo na naše društvo.

“Simbioza” je serija fotografija napravljenih 2019. godine između Vladivostoka i sve do Francuske, na kojima se ističe drvo u urbanom prostoru i poštovanje koje bi trebalo da imamo prema njemu.

“Be my Quarantine” je serija napravljena 2020. godine tokom pandemije. Prilikom prinudnog ostajanja u kućama, fotografisao je sa ulice stanovnike koji su mu pozirali na svojim balkonima i prozorima. U ovoj seriji, ljudsko biće je u centru slika, uokvireno linijama i arhitekturom zgrada. Šarenolika i radosna, celina je veoma pozitivna uprkos situaciji na koju nas upućuje. Napravljene u Lozani, ove slike su postale univerzalne jer je ceo svet imao manje-više isto iskustvo.